Τα νέα της Europa Cargo

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το ιστολόγιό μας

Ορισμός Logistics τρίτων (3PL)

Ορισμός Logistics τρίτων (3PL)

Μια εταιρεία logistics συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς και ειδικεύεται στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών από τη λήψη αποθεμάτων έως τη ναυτιλία. Σε αντίθεση με τον πάροχο υπηρεσιών logistics δεύτερου μέρους που επικεντρώνεται σε παρόχους παρόχων, η οντότητα logistics τρίτων έχει περισσότερες δουλειές να κάνει. Με άλλα λόγια, όχι μόνο αυτός ο τύπος εταιρείας εφοδιαστικής δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή μεταφοράς αγαθών που παραδίδονται από τον αποστολέα στον παραλήπτη, αλλά έρχεται επίσης με συμπληρωματικές υπηρεσίες σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού. Οι λεπτομέρειες διευκρινίζονται καλά παρακάτω.

Βασικός ορισμός του παρόχου υπηρεσιών logistics τρίτου μέρους

Ένας πάροχος logistics τρίτου μέρους (σε συντομογραφία 3PL) γενικά δημιουργεί αμοιβαία συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες. Η συνδυασμένη προσπάθεια πραγματοποιείται έτσι ώστε η διαχείριση της εφοδιαστικής, καθώς και η διανομή υπηρεσιών, να μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως. Συνήθως πηγαίνει για λογαριασμό άλλου συλλόγου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία logistics τρίτου μέρους παίζει σημαντικό ρόλο συνδέσμου, συνδέοντας την εταιρεία πρόσληψης και τους αποστολείς. Εναλλακτικά, γίνεται αντιπρόσωπος της εταιρείας που προσλαμβάνει 3PL. Στο παγκόσμιο σύστημα, πολλές εταιρείες 3PL έχουν συνεργαστεί με πολλά επιχειρηματικά μοντέλα.

Διαφορετικές κοινές υπηρεσίες Διαχειρίζεται τρίτος πάροχος Logistics

Όπως διευκρινίστηκε προηγουμένως, οι εταιρείες 3PL προσφέρουν πρόσθετες υπηρεσίες. Συνήθως περιλαμβάνουν τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, τις τερματικές εργασίες, την αποθήκευση και για να μην αναφέρουμε την τελωνειακή μεσιτεία. Διαπιστώθηκε ότι είναι ευέλικτο, καθώς χειρίζεται επίσης υπηρεσίες παρακολούθησης και ανίχνευσης, διαχείριση αποθεμάτων και συναλλαγές ορισμένων πελατών.

Ένα σύνολο ενεργειών που εκτελούνται από τις εταιρείες 3PL

Δεν είναι μυστικό ότι οι πάροχοι υπηρεσιών logistics τρίτων προέρχονται από πολυάριθμες ενέργειες. Όταν η λήψη αποθεμάτων είναι το επίκεντρο, η εταιρεία αναλαμβάνει ένα υποχρεωτικό καθήκον να αφήσει το απόθεμα να παραληφθεί και να παραδοθεί. Έχει επίσης μια άλλη ευθύνη για τη διατήρηση της ετικέτας και την ονομασία της.

Οι εταιρείες 3PL αναλαμβάνουν τη δουλειά τους ελέγχοντας τον αριθμό παραγγελίας και προσδιορίζοντας τους πελάτες. Κατά τη διαδικασία συλλογής, ο επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών συλλέγει μια παραγγελία από το κύριο κουτί και την τοποθετεί σε ένα φάκελο με πληροφορίες σχετικά με τον παραλήπτη. Εκτός αυτού, αρκετοί πάροχοι 3PL προσφέρουν προσαρμοσμένες επιλογές συσκευασίας.

Ποιο είναι το βασικό όφελος των logistics τρίτων; Η πιθανότητα να συγκεντρωθεί στις δραστηριότητες είναι πολύ μεγαλύτερη. Όσον αφορά τη διαχείριση του κόστους, είναι φθηνότερο από άλλα. Επιπλέον, η ποιότητα των υπηρεσιών παραμένει υψηλή. Συμπερασματικά, η εταιρεία logistics τρίτων παρέχει μια σειρά ευθυνών σε σύγκριση με τον πάροχο υπηρεσιών logistics δεύτερου μέρους. Από την αποθήκευση αποθέματος έως τη συλλογή και συσκευασία, οι εργασίες αντιμετωπίζονται επαγγελματικά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: 2 χλμ. Συμμαχικής Οδού Ιωνίας - Ωραιοκάστρου, Τ.Κ. 57008, Ιωνία, Θεσσαλονίκη


GPS: 40.701867, 22.8774976
Τηλ: 2310 758000
Fax: 2310 758484
Email: info@europa-cargo.gr


H Europa Cargo

EUROPA CARGO δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στις Διεθνείς Μεταφορές και υπηρεσίες logistics. Με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και βασική μας φιλοσοφία την ποιότητα και την αξιοπιστία, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Συνέπεια, ταχύτητα και το συμφέρον σας είναι οι σημαντικότερες μεταβλητές που καθορίζουν την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό ύφος μας.