Τα νέα της Europa Cargo

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το ιστολόγιό μας

Επικίνδυνα Είδη Κατηγορία 3: Εύφλεκτα Υγρά

Επικίνδυνα Είδη Κατηγορία 3: Εύφλεκτα Υγρά

Ο επίσημος ορισμός των επικίνδυνων εμπορευμάτων Κλάση 3:

Εύφλεκτο υγρό είναι κάθε υγρό που έχει σημείο ανάφλεξης 60 βαθμούς Κελσίου (141 βαθμούς Φαρενάιτ) ή χαμηλότερο. Όταν ξεπεραστεί η θερμοκρασία του σημείου ανάφλεξης, τα υγρά αυτά θα αναφλεγούν και θα προκαλέσουν κινδύνους πυρκαγιάς. Ο ορισμός μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε υλικά με υγρές μορφές που έχουν χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης 37 βαθμούς Κελσίου (100 βαθμούς Φαρενάιτ).

Τύποι εύφλεκτων υγρών και παραδείγματα

Αρκετοί τύποι υγρών δεν ακολουθούν τους προηγούμενους ορισμούς, αλλά εξακολουθούν να ταξινομούνται στον ίδιο τύπο επικίνδυνων εμπορευμάτων. Αυτοί είναι:

Όλοι οι τύποι μείγματος με ένα ή περισσότερα υγρά συστατικά που έχουν σημεία ανάφλεξης 60,5 βαθμούς Κελσίου ή υψηλότερα. Αυτό το εύφλεκτο συστατικό πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 99 τοις εκατό του μείγματος. Όλοι οι τύποι υγρών με σημεία ανάφλεξης υψηλότερα από 35 βαθμούς Κελσίου και σημεία πυρκαγιάς υψηλότερα από 100 βαθμούς Κελσίου. Όλα τα είδη υγρών με σημεία ανάφλεξης υψηλότερα από 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά χωρίς καμία ποιότητα καύσης. Τυχόν εύφλεκτα υγρά που δεν περιλαμβάνονται στις προηγούμενες περιγραφές αλλά αναφέρονται από επίσημες ή έγκυρες οδηγίες. Παραδείγματα αυτού του τύπου επικίνδυνων αγαθών είναι η βενζίνη, το μαζούτ, το αλκοόλ, τα χρώματα (ή τα υλικά που σχετίζονται με το χρώμα), τα υγρά του αναπτήρα, η ακετόνη και το αλκοόλ. Περιλαμβάνονται ορισμένα φυσικά συστατικά με εύφλεκτες ιδιότητες, όπως το έλαιο φουντουκιάς.

Σύμβολα και σήμανση για εύφλεκτα υγρά

Τα εύφλεκτα υγρά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, ικανά να προκαλέσουν εκτεταμένους κινδύνους πυρκαγιάς που είναι δύσκολο να συγκρατηθούν. Όλα τα δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση ή αυτοκόλλητα που απεικονίζουν το περιεχόμενο. Τα επίσημα σύμβολα χρησιμοποιούν μαύρη ή άσπρη φλόγα σε κόκκινο φόντο, συχνά με το κείμενο «Εύφλεκτα υγρά» ως ένδειξη.

Αρκετά εναλλακτικά σύμβολα για εύφλεκτα υγρά φέρουν τις λέξεις "Καύσιμο", "Μαζούτ" ή "Βενζίνη". Τα εύφλεκτα υγρά αναφέρονται σε ουσίες που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια αλλά με σημεία ανάφλεξης μεταξύ 60 βαθμών Κελσίου και 93 βαθμών Κελσίου. Εν τω μεταξύ, πλακάτ με την ένδειξη "Fuel Oil" και "Benzine" χρησιμοποιούνται για μη μαζικές μεταφορές.

Μεταφορά εύφλεκτων υγρών

Ανεξάρτητα από τις χώρες, η μεταφορά εύφλεκτων υγρών πρέπει να ακολουθεί ασφαλείς, αυστηρές και τυποποιημένες μεθόδους. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Χρήση κατάλληλων δεξαμενών ή δοχείων Όλοι οι προμηθευτές πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλες δεξαμενές ή δοχεία για τη μεταφορά υγρών. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, με τυποποιημένα και εγκεκριμένα σχέδια. Πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον έναν αεραγωγό πίεσης και εξαερισμό έκτακτης ανάγκης για να μειώσουν την εσωτερική πίεση κατά τη διάρκεια έκθεσης σε θερμότητα ή φωτιά.

2. Εργασία σε άτομα με εκπαίδευση HAZMAT Τα εύφλεκτα υγρά ζυγίζουν λιγότερο από 440 κιλά. (200 κιλά) ή λιγότερο από οκτώ γαλόνια σε όγκο μπορούν να μεταφερθούν από άτομα με εκπαίδευση HAZMAT. Ωστόσο, όλα τα δοχεία πρέπει να φέρουν κατάλληλες πινακίδες που να αναφέρουν το περιεχόμενό τους.

3. Εφαρμογή αυστηρών κανονισμών HAZMAT Η μαζική μεταφορά εύφλεκτων υγρών απαιτεί αυστηρούς κανονισμούς, όπως η προσγείωση λογαριασμών HAZMAT και πλήρεις απαντήσεις έκτακτης ανάγκης. Κάθε δοχείο πρέπει να φέρει την κατάλληλη επισήμανση με βάση τα διεθνή πρότυπα.

4. Απασχόληση ειδικευμένων, πιστοποιημένων ατόμων στις μεταφορές Όλοι όσοι συμμετέχουν στη μεταφορά πρέπει να έχουν εκτεταμένη εκπαίδευση και δεξιότητες HAZMAT. Ο οδηγός πρέπει να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης και σε καλή κατάσταση, σωματικά και ψυχολογικά. Εκτός από τις απαιτήσεις ασφάλειας και προφυλάξεις, όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στη διαδικασία μεταφοράς πρέπει να υποβληθούν σε επανειλημμένη εξέταση υγείας και τακτική εκπαίδευση. Όλα τα δοχεία για εύφλεκτα υγρά πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε τακτική επιθεώρηση και τα κατεστραμμένα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: 2 χλμ. Συμμαχικής Οδού Ιωνίας - Ωραιοκάστρου, Τ.Κ. 57008, Ιωνία, Θεσσαλονίκη


GPS: 40.701867, 22.8774976
Τηλ: 2310 758000
Fax: 2310 758484
Email: info@europa-cargo.gr


H Europa Cargo

EUROPA CARGO δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στις Διεθνείς Μεταφορές και υπηρεσίες logistics. Με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και βασική μας φιλοσοφία την ποιότητα και την αξιοπιστία, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Συνέπεια, ταχύτητα και το συμφέρον σας είναι οι σημαντικότερες μεταβλητές που καθορίζουν την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό ύφος μας.