Τα νέα της Europa Cargo

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το ιστολόγιό μας

Logistics και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Logistics και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θα μπορούσε οπωσδπήποτε κάποιος να αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχουν τα κοινωνικά δίκτυα με τον κλάδο των Logistics. Κι όμως, καθώς η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται, δεν είναι περίεργο που η logistics έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο και έχει δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα σε όλες τις πλατφόρμες. Παρόλο που δεν πρόκειται για την εφαρμογή κάποιου μοντέλου άμεσης χρηστικότητας, η είσοδος του κλάδου στον χώρο έγινε σχεδόν ακούσια μέσω των ανθρώπων του, και τα οφέλη που τελικά προέκυψαν είναι πολλαπλά.

Ο ρόλος της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική

Ο ρόλος της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η συζήτηση γύρω από τη βιωσιμότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των βιομηχανιών. Για τις εταιρείες logistics, αυτό σημαίνει ότι εξετάζουν τους διάφορους τρόπους που θα τους επιτρέψουν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Οι πρωτοβουλίες αειφορίας στον τομέα των logistics ήταν εκτεταμένες και επηρεάζουν κάθε βήμα και τομέα της βιομηχανίας, από την αποθήκευση και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού έως την παράδοση τελικού μιλίου. Η καλύτερη κατανόηση των πρακτικών βιωσιμότητας και η εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για την επίτευξη μετρήσιμων στόχων είναι το κλειδί στο μέλλον.

Incoterms® – Οι Βασικοί Όροι Εμπορίου

Incoterms® – Οι Βασικοί Όροι Εμπορίου

Οι Incoterms® (Διεθνείς Εμπορικοί Όροι) είναι οι Βασικοί Όροι Εμπορίου στον κόσμο για την πώληση αγαθών. Χρησιμοποιούνται για να ορίσουν ξεκάθαρα την υποχρέωση κόστους, κινδύνου και ευθύνης της μεταφοράς αγαθών μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Τα Incoterms® είναι χρήσιμα γιατί σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας διαπραγματεύοντας και συμφωνώντας σε κάθε λεπτομέρεια κινδύνου και ευθύνης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενός φορτίου.

Τυποποιημένοι έλεγχοι αποθηκών Logistics

Τυποποιημένοι έλεγχοι αποθηκών Logistics

Κάθε επιχείριση Logistics που δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο, οφείλει να παρακολουθεί και να καταγράφει σε ετήσια τουλάχιστον βάση τους ενδεχόμενους κινδύνους. Η καταγραφή αυτή θα μετατραπει σε λίστα ελέγχων η οποία θα συμπεριληφθεί στις ετήσιες τυπικές δραστηριότητες της επιχείρησης. Ακολούθως παραθέτουμε μία λίστα με τους πιο συνηθισμένους κινδύνους για την ασφάλεια της αποθήκης:

Η βιομηχανία logistics στην κλιματική αλλαγή

Ο κλάδος των Logistics στην κλιματική αλλαγή

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ παρατηρήσει τις έντονες κλιματικές διαβαθμίσεις που εμφανίζονται παγκοσμίως. Τα καιρικά συστήματα, οι ασυνήθιστα ισχυρές καταιγίδες, οι πολύ συχνές πλημμύρες, η τροποποίηση των θαλάσσιων ζωνών και ο περιβαλλοντικός μετασχηματισμός συνολικά, είναι παράγοντες της κλιματικής αλλαγής που αλλάζουν τη βιομηχανία logistics σε πολύ μεγαλο βαθμό.

Αφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών αποθήκης

Πρότυπα ασφαλείας αποθήκευσης και μεταφορών

Στο χώρο των Logistics η ασφάλεια έχει πρωτεύοντα ρόλο. Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ασφάλειας της αποθήκης και τα πρότυπα αποθήκευσης OSHA για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας στις αποθήκες τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών.

Πώς η τεχνολογία βοηθά τα λιμάνια

Πώς η τεχνολογία βοηθά τα λιμάνια να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους

Η λιμενική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια σειρά από αναδυόμενες προκλήσεις, όπως η αυξανόμενη εμπορευματική κίνηση, η αυξανόμενη πίεση για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών, οι επιχειρησιακές προκλήσεις και, τέλος, η συνεχιζόμενη διαταραχή που προκλήθηκε από την πρόσφατη πανδημία. Για να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, οι φορείς εκμετάλλευσης λιμένων στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία.

Είδη παλετών και μέσων αποθήκευσης

Είδη παλετών και μέσων αποθήκευσης

Στο χώρο των Logistics και των μεταφορών γενικότερα, η πιό διαδεδομένη μέθοδος αποθήκευσης και μεταφοράς φορτίου είναι οι γνωστές παλέτες. Η χρησιμότητά τους για τη μεταφορά των φορτίων μέσω περονοφόρων μηχανημάτων έχει καθιερωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Παγκοσμίως τα είδη των παλέτών διαχωρίζονται αναλόγως με τη χρήση και τις διαστάσεις τους.

Τι είναι οι Μεταφορές και Logistics;

Τι είναι οι Μεταφορές και Logistics;

Η μεταφορά και η εφοδιαστική είναι μια συλλογή διαδικασιών που εμπλέκονται στην παραγωγή, αποθήκευση, απογραφή, παράδοση και διανομή συγκεκριμένων αγαθών ή υπηρεσιών. Μερικές φορές αναφέρεται ως μεταφορά και logistics, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού και περιλαμβάνει προληπτικές διαδικασίες για την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά προϊόντων από τους κατασκευαστές, τους πωλητές και μέχρι τους τελικούς χρήστες ή τους καταναλωτές.

Warehouse security camera

Η σημασία της ασφάλειας της αποθήκης

Το φορτίο ή το απόθεμα που βρίσκεται εντός μίας αποθήκης Logistics αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων ληστείας και κακοπροαίρετων ενεργειών. H πιθανή απώλεια ή η κλοπή πολύτιμου αποθέματος στην αποθήκη μπορεί φυσικά να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και να εκθέσει μία επιχείρηση Logistics προς τους πελάτες της.

Έστω και εάν το απόθεμα είναι πλήρως ασφαλισμένο, η απώλεια ή η καταστροφή του με οποιονδήποτε τρόπο οδηγεί σε καθυστερήσεις ειδικά για προϊόντα που δύσκολα αναπληρώνονται και αναπόφευκτη δυσαρέσκεια εκ μέρους των πελατών.

Dropshipping

Dropshipping – Ορισμός, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Αρκετός λόγος γίνεται στις μέρες μας για την μέθοδο του dropshipping. Για πολλούς λιανοπωλητές και ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, η μεταφορά και η διαχείριση του αποθέματος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας αποθήκης για την αποθήκευση των προϊόντων τους, την πρόσληψη και τη διαχείριση προσωπικού για τη διαχείριση της αποθήκης, τη μεταφορά αγαθών από το ένα μέρος στο άλλο, την παράδοση αγαθών στους πελάτες και την πληρωμή των εξόδων αποστολής.

Κίνα και Παγκόσμια ποσοστά εργασίας

Κίνα και παγκόσμια ποσοστά εργασίας

Με τις παγκόσμιες ελλείψεις και τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο έτος (2022), πολλές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται και κατασκευάζουν τα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για εξαρτήματα/ανταλλακτικά είτε για τελικά προϊόντα. Το Ινστιτούτο Reshoring μελέτησε και συνέκρινε τα παγκόσμια ποσοστά εργασίας σε όλο τον κόσμο — και αυτό που ακολουθεί είναι τα αποτελέσματα υψηλού επιπέδου μιας μελέτης που συγκρίνει τα ποσοστά εργασίας σε 13 διαφορετικές χώρες από τις λεγόμενες "αναδυόμενες οικονομίες".

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: 12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Βέροιας, Τ.Κ. 57008, Σίνδος, Θεσσαλονίκη


GPS: 40.701867, 22.8774976
Τηλ: 2310 758000
Fax: 2310 758484
Email: info@europa-cargo.gr


H Europa Cargo

EUROPA CARGO δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στις Διεθνείς Μεταφορές και υπηρεσίες logistics. Με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και βασική μας φιλοσοφία την ποιότητα και την αξιοπιστία, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Συνέπεια, ταχύτητα και το συμφέρον σας είναι οι σημαντικότερες μεταβλητές που καθορίζουν την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό ύφος μας.