Τα νέα της Europa Cargo

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το ιστολόγιό μας

Αφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών αποθήκης

Πρότυπα ασφαλείας αποθήκευσης και μεταφορών

Στο χώρο των Logistics η ασάφαλεια έχει πρωτεύντα ρόλο. Παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ασφάλειας της αποθήκης και τα πρότυπα αποθήκευσης OSHA για τη διασφάλιση της υγείας και την ασφάλειας στις αποθήκες τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών.

Πώς η τεχνολογία βοηθά τα λιμάνια

Πώς η τεχνολογία βοηθά τα λιμάνια να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους

Η λιμενική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια σειρά από αναδυόμενες προκλήσεις, όπως η αυξανόμενη εμπορευματική κίνηση, η αυξανόμενη πίεση για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών, οι επιχειρησιακές προκλήσεις και, τέλος, η συνεχιζόμενη διαταραχή που προκλήθηκε από την πρόσφατη πανδημία. Για να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, οι φορείς εκμετάλλευσης λιμένων στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία.

Είδη παλετών και μέσων αποθήκευσης

Είδη παλετών και μέσων αποθήκευσης

Στο χώρο των Logistics, η πιό διαδεδομένη μέθοδος αποθήκευσης και μεταφοράς φορτίου είναι οι γνωστές παλέτες. Η χρησιμότητά τους για τη μεταφορά των φορτίων μέσω περονοφόρων μηχανημάτων έχει καθιερωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Παγκοσμίως τα είδη των παλέτών διαχωρίζονται αναλόγως με τη χρήση και τις διαστάσεις τους.

Τι είναι οι Μεταφορές και Logistics;

Τι είναι οι Μεταφορές και Logistics;

Η μεταφορά και η εφοδιαστική είναι μια συλλογή διαδικασιών που εμπλέκονται στην παραγωγή, αποθήκευση, απογραφή, παράδοση και διανομή συγκεκριμένων αγαθών ή υπηρεσιών. Μερικές φορές αναφέρεται ως μεταφορά και logistics, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού και περιλαμβάνει προληπτικές διαδικασίες για την ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά προϊόντων από τους κατασκευαστές, τους πωλητές και μέχρι τους τελικούς χρήστες ή τους καταναλωτές.

Warehouse security camera

Η σημασία της ασφάλειας της αποθήκης

Το φορτίο ή το απόθεμα που βρίσκεται εντός μίας αποθήκης Logistics αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων ληστείας και κακοπροαίρετων ενεργειών. H πιθανή απώλεια ή η κλοπή πολύτιμου αποθέματος στην αποθήκη μπορεί φυσικά να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και να εκθέσει μία επιχείρηση Logistics προς τους πελάτες της.

Έστω και εάν το απόθεμα είναι πλήρως ασφαλισμένο, η απώλεια ή η καταστροφή του με οποιονδήποτε τρόπο οδηγεί σε καθυστερήσεις ειδικά για προϊόντα που δύσκολα αναπληρώνονται και αναπόφευκτη δυσαρέσκεια εκ μέρους των πελατών.

Dropshipping

Dropshipping – Ορισμός, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Αρκετός λόγος γίνεται στις μέρες μας για την μέθοδο του dropshipping. Για πολλούς λιανοπωλητές και ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, η μεταφορά και η διαχείριση του αποθέματος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Περιλαμβάνει τη διατήρηση μιας αποθήκης για την αποθήκευση των προϊόντων τους, την πρόσληψη και τη διαχείριση προσωπικού για τη διαχείριση της αποθήκης, τη μεταφορά αγαθών από το ένα μέρος στο άλλο, την παράδοση αγαθών στους πελάτες και την πληρωμή των εξόδων αποστολής.

Κίνα και Παγκόσμια ποσοστά εργασίας

Κίνα και παγκόσμια ποσοστά εργασίας

Με τις παγκόσμιες ελλείψεις και τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο έτος (2022), πολλές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται και κατασκευάζουν τα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για εξαρτήματα/ανταλλακτικά είτε για τελικά προϊόντα. Το Ινστιτούτο Reshoring μελέτησε και συνέκρινε τα παγκόσμια ποσοστά εργασίας σε όλο τον κόσμο — και αυτό που ακολουθεί είναι τα αποτελέσματα υψηλού επιπέδου μιας μελέτης που συγκρίνει τα ποσοστά εργασίας σε 13 διαφορετικές χώρες από τις λεγόμενες "αναδυόμενες οικονομίες".

Η επίδραση του COVID-19 στα Logistics

Η επίδραση του COVID-19 στα Logistics

Ως αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, οι εταιρείες logistics διευκολύνουν το εμπόριο και βοηθούν τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στους πελάτες τους. Ως εκ τούτου, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα που προκλήθηκαν από την πανδημία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ορισμός Logistics τρίτων (3PL)

Ορισμός Logistics τρίτων (3PL)

Μια εταιρεία logistics συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς και ειδικεύεται στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών από τη λήψη αποθεμάτων έως τη ναυτιλία. Σε αντίθεση με τον πάροχο υπηρεσιών logistics δεύτερου μέρους που επικεντρώνεται σε παρόχους παρόχων, η οντότητα logistics τρίτων έχει περισσότερες δουλειές να κάνει. Με άλλα λόγια, όχι μόνο αυτός ο τύπος εταιρείας εφοδιαστικής δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή μεταφοράς αγαθών που παραδίδονται από τον αποστολέα στον παραλήπτη, αλλά έρχεται επίσης με συμπληρωματικές υπηρεσίες σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού. Οι λεπτομέρειες διευκρινίζονται καλά παρακάτω.

Επικίνδυνα Είδη Κατηγορία 3: Εύφλεκτα Υγρά

Επικίνδυνα Είδη Κατηγορία 3: Εύφλεκτα Υγρά

Ο επίσημος ορισμός των επικίνδυνων εμπορευμάτων Κλάση 3:

Εύφλεκτο υγρό είναι κάθε υγρό που έχει σημείο ανάφλεξης 60 βαθμούς Κελσίου (141 βαθμούς Φαρενάιτ) ή χαμηλότερο. Όταν ξεπεραστεί η θερμοκρασία του σημείου ανάφλεξης, τα υγρά αυτά θα αναφλεγούν και θα προκαλέσουν κινδύνους πυρκαγιάς. Ο ορισμός μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε υλικά με υγρές μορφές που έχουν χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης 37 βαθμούς Κελσίου (100 βαθμούς Φαρενάιτ).

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: 2 χλμ. Συμμαχικής Οδού Ιωνίας - Ωραιοκάστρου, Τ.Κ. 57008, Ιωνία, Θεσσαλονίκη


GPS: 40.701867, 22.8774976
Τηλ: 2310 758000
Fax: 2310 758484
Email: info@europa-cargo.gr


H Europa Cargo

EUROPA CARGO δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία στις Διεθνείς Μεταφορές και υπηρεσίες logistics. Με στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και βασική μας φιλοσοφία την ποιότητα και την αξιοπιστία, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Συνέπεια, ταχύτητα και το συμφέρον σας είναι οι σημαντικότερες μεταβλητές που καθορίζουν την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό ύφος μας.